Chilu's kennel startade redan 1991 och vi har sedan dess haft uppfödning av Tibetansk Terrier. Alla kennelns hundar lever som familjemedlemmar och vi har endast några få valpkullar per år.

Vår familj består av Ann-Britt och Rickard.

Vi och våra hundar bor ute på landet i ett litet samhälle som heter Tvååker- söder om Varberg. Vi etablerade kenneln med hundarna Ante (Felix), Thu-Sangs Just Jinne samt Thu-Sangs Kharaki Khara.

En av de valpar som vi fött upp är Chilu´s Good Night (Natti) och hon har gått mycket bra i utställningsringen.  Natti blev Svensk utställningschampion 1996. 1997 blev hon årets Guldtibbetik. Så sent som 2004 blev hon både Dansk och Norsk champion. Hon var då 11 år! Natti har fått två valpkullar 1997 och 2001. 2009 fick Natti på grund av sjukdom somna in. Hon blev 16 år. Vi saknar henne fortfarande väldigt mycket!

Vi är flitiga i utställningsringarna och tycker det är jätteskoj om även våra valpköpare har lust att ställa ut! Alla är välkomna att hänga med. Vi har jätteskoj! Något att tänka på är att man faktiskt alltid har samma hund med sig hem från utställningen oavsett hur det gick just den utställningsdagen!

Det allra viktigaste är att hunden fungerar hemma tillsammans med sin familj. Går det sedan bra i utställningsringen, är det alltid skoj! Dessutom finns det ju andra roliga aktiviteter såsom agility, freestyle och lydnad som passar tibben fantastiskt!

Alla som köper hund av oss skall känna att de alltid kan höra av sig eller komma förbi och visa hunden om det är något man behöver hjälp med eller undrar över. Det finns verkligen inga dumma frågor! Vi har som filosofi att hjälpa alla som har en ”Tibbe”, även om de inte har köpt hund av oss.

Vi ställer också gärna upp och hjälper våra valpköpare om de behöver passning av sin ”tibbe” vid semester eller liknande. Det är ju så otroligt givande och spännande att lära känna dem och följa deras utveckling. Hunden som kommer brukar dessutom tycka att det är jätteskoj att träffa många nya kompisar!

Vi anordnar valpträffar när valparna är ca 7-8 månader. Vid denna träff går vi igenom daglig skötsel, pälsvård och mycket mer.  Det brukar vara uppskattat att träffa likasinnade och dessutom få möjlighet att lära känna sin egen hunds kullsyskon!

Om Du/ni går i tankar att köpa en Tibetansk Terrier, eller vill veta mer om rasen, slå en signal eller kom förbi. Kontaktuppgifter hittar Du/ni på startsidan!Många hälsningar från  Ann-Britt & Rickard